13/7/10

Άρχισαν τα όργανα για την περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Διαμαντοπούλου

http://exeisminima.gr/blog/archives/7739

Άρχισαν τα όργανα για την περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Διαμαντοπούλου, πριν ακόμη κοπάσει ο θόρυβος της επεισοδιακής «παραίτησης» της συναδέλφου της των Ιονίων Νήσων Βάσως Αλεξανδρίδου (για το σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6485).
Οι «αντίπαλοί» της λένε ότι «δεν κάνει έργο και ότι το μέλημά της είναι η υπέρμετρη προσωπική της προβολή και οι δημόσιες σχέσεις με χρήματα της περιφέρειας».
«Αντιμετωπίζει την περιφέρεια ως εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάδειξή της», αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Στη Σέντρα».
Τι της προσάπτουν; «Έχει στήσει βιομηχανία αναθέσεων σε γραφεία δημοσίων σχέσεων και...

διαφημιστικές εταιρείες, για να την υποστηρίξουν στα μελλοντικά πολιτικά της σχέδια. Διαθέτει άνω των 150.000 ευρώ για ‘τσαντίρια’ στην πλατεία Συντάγματος, σε βάρος του ΕΣΠΑ. Το περίπτερο για την ‘προβολή της Στερεάς Ελλάδας και του ΕΣΠΑ’, με ‘πρωταγωνίστρια’ την κ. Διαμαντοπούλου (ήταν η παρουσιάστρια του σχετικού βίντεο), θεωρήθηκε παράνομο από το Δήμο Αθηναίων επειδή στήθηκε 4 ημέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση και ξηλώθηκε από συνεργείο του δήμου» (για να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7093).
Έσπασε συμβάσεις
Λένε ότι «το πρώτο μέλημα της κ. Διαμαντοπούλου ήταν να σπάσει συμβάσεις με αναδόχους από την προηγούμενη διοίκηση, ώστε να δημιουργηθεί ένας κουμπαράς με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που θα δίνει τη δυνατότητα για μια ‘ευπρόσωπη διανομή’ στους κολλητούς».
Έτσι, ήδη το επιτελείο της κατήγγειλε συμβάσεις που υπήρχαν μέχρι τώρα, αποζημιώνοντας τους αναδόχους.
Την ίδια στιγμή που η κρίση μαστίζει τη χώρα, η περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, αντί να ασχοληθεί με τα επείγοντα τοπικά προβλήματα, αποφασίζει ότι θα διαθέσει το ποσό των 274.000 ευρώ για έξοδα δημοσίων σχέσεων, ταξιδιών και προβολής, μέσα από το Περιφερειακό Ταμείο, αυξάνοντας το σχετικό κονδύλι κατά 140% σε σχέση με τον προκάτοχό της!
Πως τα εκλαμβάνουν όλα αυτά στην Ιπποκράτους; Στελέχη που αρχικά θεωρούσαν ότι «πρόκειται για υπερβολικά σχόλια που δεν έχουν βάση», αρχίζουν πλέον να παίρνουν στα σοβαρά την υπόθεση, να προβληματίζονται, της ζητούν εξηγήσεις και να αποστασιοποιούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη φιέστα της πλατείας Συντάγματος ήταν εμφανής όχι μόνο η περιορισμένη συμμετοχή του κόσμου αλλά και ασθενής παρουσία επισήμων και ιδιαίτερα εκπροσώπων της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ
«Θέλει να γίνει υπουργός»
Όπως λένε άσπονδοι φίλοι η κ. Διαμαντοπούλου, παρότι μόνιμη πολιτευτής στην Α΄ Αθήνας (ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009) «θέλει να γίνει βουλευτής και το όνειρο της είναι να φτάσει στη θέση του υπουργού». Οι ίδιοι τονίζουν ότι χρησιμοποιεί τη θέση της περιφερειάρχη ως πρώτο βήμα για την τέταρτη υποψηφιότητά της στην Α΄ Αθήνας.
ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος – Ρεπορτάζ: Κώστας Μπογάτσος
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: